vineri, 13 decembrie 2013

Organizarea informatiilor pe un cd-rom

Organizarea fisierelor pe disc
Programele Windows Explorer si My Computer permit utilizatorului sa gestioneze, sa organizeze si sa lucreze cu fisiere si directoare. Ambele programe pot fi utilizate pentru a deschide, tipari, copia, sterge, muta si redenumi fisiere, diferenta dintre aceste doua programe utilitare fiind doar modul de realizare a acestor operatiuni.
Prin fisier se intelege un grup de date denumit si localizat pe un suport de pastrare a informatiei. Exemple de fisiere sunt: un program, o baza de date (colectie de date) sau un document creat de utilizator (text, imagine, audio sau video) pe care utilizatorul le poate identifica, modifica, sterg 959h73j e, salva, copia sau trimite spre un dispozitiv de iesire.
Tipul informatiei stocate intr-un fisier poate fi identificat prin extensia acestuia (combinatia de caractere de dupa punctul care delimiteaza numele fisierului de extensia acestuia). O triere groso-modo a tipurilor de fisiere este: fisiere program si fisiere de date. Fisierele de program contin instructiuni care ii transmit calculatorului ce trebuie sa faca iar fisierele de date contin informatii create cu ajutorul unui program (daca scrieti o scrisoare inseamna ca ati creat un fisier de date).
Anumite fisiere contin informatii referitoare la configurarea calculatorului. Pentru ca utilizatorul sa nu stearga aceste fisiere sistemul de operare le ascunde prin modificarea atributelor de fisier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu